Myyrmäki – Kampakeramiikasta kauppakeskukseen

15,00 

Hako, Jukka (toim.)
2009, Kellastupa Oy
348 sivua, kovakantinen
ISBN: 978-952-5787-06-1

Myyrmäki – Kampakeramiikasta kauppakeskukseen on Myyrmäen rakentamisen historia. Ensimmäisten asukkaiden muutosta Myyrmäkeen tuli kuluneeksi 40 vuotta elokuun lopussa 2009. Kirjassa pureudutaan Myyrmäen suunnitteluun ja rakentamiseen kaava-alue kerrallaan.  

Myyrmäki on koko Suomessa ainutlaatuinen asuntoalue. Missään muualla maassamme ei erillisen kaupunkiradan varrelle ole rakennettu yhtä suurta ja monipuolista kaupunkikeskusta kuin Myyrmäki. Siksi Myyrmäen tarina on tärkeä osa Suomen historiaa. 

Myyrmäki syntyi 1960-luvulla, jolloin maaseudulta muutettiin etelän kaupunkeihin ja Ruotsiin. Myyrmäki tarjosi edullisia asuntoja, toivoa tulevaisuudesta kotimaassa. Palveluistaan Myyrmäki joutui taistelemaan, kuten muutkin aluerakentamisalueet. Myyrmäen aluekeskuksen vaiheet, erityisesti Isomyyrin ja Myyrmannin rakentaminen, ovat värikästä aluehistoriaa.

Myyrmäkeläisten omia kokemuksia ei ole unohdettu. Iso joukko Myyrmäessä asuneita tai yrittäjänä työskennelleitä kertoo haastattelussa omasta suhteestaan Myyrmäkeen. Tilaa ovat saaneet alueen edunvalvojana toimivan Myyrmäki-Seuran alkuvuodet sekä Myyrmäen varhaisvuosien erikoisuus: oma kuntourheiluseura Myyrän Tossut. Kirjassa on myös katsaus Myyrmäen esihistoriasta, ovathan esihistorialliset löydöt Myyrmäestä maamme rikkaimpia.

Mitat: 215 mm x 215 mm x 27 mm

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 2000087 Osasto:

Lisätiedot

Paino 1.2 kg