Arkkitehdit vantaalla – alvar aallosta väinö vähäkallioon

34,90 

Vantaalle on vuosikymmenten kuluessa kehittynyt ja rakentunut monipuolinen arkkitehtuurin aarreaitta. Vantaata ei silti tunneta arkkitehtuurin kaupunkina. Arkkitehdit Vantaalla kokoaa yksiin kansiin vantaalaisen arkkitehtuurin parhaita paloja.

 

Vantaalle on moni tunnettu, eturivin arkkitehti jättänyt kädenjälkeään. Arkkitehtivalinnat perustuvat pääosin arkkitehdin valtakunnalliseen tunnettavuuteen. Toinen valintaperuste on hänen merkityksensä Vantaan rakennusperinnössä: hän on esimerkiksi suunnitellut Vantaalle paljon rakennuksia tai hänen päätyönsä sijaitsee Vantaalla.

 

Esiteltäviä arkkitehtuurikohteita on yhteensä 74, joista neljä on koko asuntoalueen asemakaavoja tai suunnitelmia. Kahdesta kaavakohteesta on talosuunnittelun arkkitehtuuri esitelty erikseen. Hämeenkylän kartanon alueelta esitellään kolmen eri arkkitehdin osuus ja Helsingin pitäjän kirkosta kahden. Yksittäisiä rakennuksia kirjassa esitellään yhteensä 67. Osassa kohteista on arkkitehteja kaksi. Arkkitehteja esitellään 74 kohteessa yhteensä 87, joista osa aviopareja. Kirjan liitetiedoissa esitellään esimerkkejä kunkin arkkitehdin muista tärkeimmistä töistä Vantaalla, Suomessa ja maailmalla-

Kirjan kuvitus on suurimmaksi osaksi otettu tätä teosta varten.

 

 

Ei saatavilla

Tuotetunnus (SKU): 200095 Osasto:

Lisätiedot

Paino 0,868 kg (kilogramma)